1На стадионот на ФК Караорман во Струга, на 08.06.2019 година, во рамките на проектот со ФФМ, се одигра пријателски фудбалски натпревар помеѓу фудбалската екипа на Мобилност Македонија и ФК Охрид од Охрид. Натпреварот заврши нерешено 8:8, но резултатот не беше во преден план ниту во еден момент. Најважна беше социјалната инклузија преку спортски активности за лицата со телесен инвалидитет. Како и да е, натпреварот изобилуваше со прекрасни потези, прецизни удари на гол и голмански бравури од двете страни.

1.jpg 10.jpg 11.jpg

12.jpg 13.jpg 14.jpg

15.jpg 16.jpg 17.jpg

18.jpg 2.jpg 3.jpg

4.jpg 5.jpg 6.jpg

7.jpg 8.jpg 9.jpg