1Сојузот на параплегија и квадриплегија на Србија, во деновите од 12.06.2019г. до 14.06.2019г. во Бор, под мотото “ Еднакви во спортот “, ги одржа 27-те спортски игри “ СЕНИ-27.РСИ “. 

Мобилност Македонија со свои трофејни спортисти во атлетика од огранокот на параплегија, класифицирани по меѓународната класификација на атлетичари, гостуваше на овие спортски игри, достоинствено се претстави и постигна задоволителни резултати и тоа;
1.Гоце Миновски ,(категорија М ф5 3) ,освоени;
Ѓуле-1 место , Диск-2 место, Копје-2 место ,
2.Зоран Јовановски , (категорија М ф5 5), освоени;
Диск-1 место, Ѓуле-2 место, Копје-3 место , 
3.Елена Давитковска , (категорија Ж ф5 6), освоени;
Диск-1 место, Ѓуле-1 место и
4.Златко Арсовски-учесник со задоволителни резултати.
За одличната организација и безпрекорната гостопримност, Мобилност Македонија им се заблагодарува на Сојузот на Србија и домаќините во Бор, и верува во долгорочна соработка и спортско дружење помеѓу овие две соседни државни здруженија на параплегија.

1.jpg 10.jpg 11.jpg

12.jpg 13.jpg 14.jpg

15.jpg 16.jpg 17.jpg

18.jpg 19.jpg 2.jpg

20.jpg 21.jpg 22.jpg

3.jpg 4.jpg 5.jpg

6.jpg 7.jpg 8.jpg

9.jpg