1Мобилност Македонија и здружените членки на сојузот во името на своите членови, за успешно реализираната манифестација VIII масовна средба на лицта со телесен инвалидитет, која втора година по ред се одржува во дворот на Центарот за ортотика и протетика Славеј, најискрено им се заблагодаруваат на:

-Генералниот покровител, Центарот за ортотика и протетика СЛАВЕЈ од Скопје;

-ТИНЕКС, Скопје;

-ПРИЛЕПСКА ПИВАРНИЦА;

-ПИВАРА Скопје;

-ПРОМЕС Скопје;

-ПЕКАБЕСКО Скопје;

-ВИНЧИНИ Виница;

-Министерство за труд и социјална политика кое финансиски ја поддржа оваа програмска активност.

Благодарност и до Црвен Крст на Македонија за обезбедени тенди и лекарска екипа која го следеше настанот, благодарност до Софка Прчева, Драган Дојчиноски, Дејан Ѓорѓиевски, Страшко Коцевски и проф. д-р Горан Никовски кои ги организираа и спроведоа забавните содржини, благодарност до Центарот за ортотика и протетика Славеј за наградите (ваучери од 3.000, 2.000 и 1.000 денари) на првопласираните 3 натпреварувачи во вешто возење на инвалидска количка, пикадо и пинг понг,, и секако најголема благодарност до сите членови на Мобилност Македонија кои присуствуваа на настанот.

1.jpg 10.jpg 11.jpg

12.jpg 13.jpg 14.jpg

15.jpg 16.jpg 17.jpg

18.jpg 19.jpg 2.jpg

20.jpg 21.jpg 22.jpg

23.jpg 24.jpg 25.jpg

26.jpg 27.jpg 28.jpg

29.jpg 3.jpg 30.jpg

31.jpg 4.jpg 5.jpg

6.jpg 7.jpg 8.jpg

9.jpg