НАЦИОНАЛЕН СОЈУЗ НА ЛИЦА СО ТЕЛЕСЕН ИНВАЛИДИТЕТ НА МАКЕДОНИЈА

Mobile menu

logomob

1Здружението на лица со телесен инвалидитет на град Скопје – Мобилност Скопје на 25.12.2019 година традиционално организираше предновогодишна претстава за своите најмлади членови на возрст до 13 години. На претставата присуствуваа повеќе од 50 деца со своите родители. Присутните дечиња ги забавуваа кловнот Лили и пантомимичарот Мето. Тие успееа да им измамат искрени и  топли насмевки на децата. Децата со голема радост го дочекаа и Дедо Мраз кој им подели пакетчиња и им посака Среќна Нова 2020 година.

За успешно организирање на предновогодишната претстава за деца голема благодарност  до г-ѓа Зорица Заева за неизмерната поддршка, солидарност, покажаната хуманост и успешна соработка. Исто така голема благодарност и до:"LIONS 132 Distrikt - Skopje, HO ADRA(хуманитарна организација), ПЗУ "КОМФОРТ ДЕНТАЛ", СТИРИНГ ТРЕЈД за успешната соработка и донација на новогодишни пакетчиња.