НАЦИОНАЛЕН СОЈУЗ НА ЛИЦА СО ТЕЛЕСЕН ИНВАЛИДИТЕТ НА МАКЕДОНИЈА

Mobile menu

logomob

Активности

 

„17-ти  Музички средби“ на Мобилност МакедонијаСо делумна финансиска подршка од Министерството за култура која музичките средби на лицата со телесен инвалидитет ги оцени како културен настан во 2011 година, во големата сала на хотелот “Цар Самуил” во с.Банско-Струмица на 02.10.2010 година се одржаа седумнаесеттите музички средби на лицата со телесен инвалидитет на Македонија. Струмица и оваа година традиционално ги пречека најдобрите македонски интерпретатори на изворна народна музика од редот на лицата со телесна инвалидност.

Повеќе: „17-ти Музички средби“ на Мобилност Македонија

Регистрација на возила

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПОПУСТ ПРИ РЕГИСТРАЦИЈА НА ВОЗИЛА ЗА ЧЛЕНОВИТЕ НА МОБИЛНОСТ-СКОПЈЕ

 На Управниот одбор на Здружението на лица со телесен инвалидитет на Скопје – МОБИЛНОСТ СКОПЈЕ, одржан на ден 27.07.2011 година(среда), донесена е одлука за соработка со осигурителбата компанија ЕВРОИНС која нуди попуст од 10% на полиси за регистрација на возила за сите членови на Мобилност Скопје кои имаат сопствени возила.

Повеќе: Попуст при регистрација на возила

СЦ „Борис Трајковски“Спортско - рекреативниот центар „Борис Трајковски“ за сите граѓани со одреден вид на инвалидност, нуди бесплатно пливање во базенот. Исто така нуди и бесплатни часови по пливање во пливачката школа што ја водат осум тренери под раководство на познатата пливачка Наташа Мешковска и други стручни лица. Освен пливањето, лицата со инвалидност во зависност од попреченоста можат да посетуваат и други обуки што се нудат во салата, и тоа во фитнес центарот, кугланата, пинг-понг салата, сауната и друго.

Повеќе: Бесплатно пливање во СЦ „Борис Трајковски“