НАЦИОНАЛЕН СОЈУЗ НА ЛИЦА СО ТЕЛЕСЕН ИНВАЛИДИТЕТ НА МАКЕДОНИЈА

Mobile menu

logomob

 

1На 06.09.2019 година, во Општина Шуто Оризари, во дворот на градинката „8-ми Април“ беше отворено новото детско инклузивно игралиште, четиринаесто по ред во нашата држава.

Оваа градинка е изградена со финансиска подршка на Кралството Норвешка, додека дворното место е изградено од страна  на Општината Шуто Оризари, Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и Министерство за труд и социјална политика во партнерство со Мобилност Македонија.

На обезбедениот простор со мека подлога се поставени двојна нишалка со специјални седишта, комбинирана клацкалка со 2 специјални и 2 обични седишта, платформа на вртење-специјална и еден комбиниран реквизит. Вкупната вредност на поставените реквизити е 580.000,00 денари, средства што Министерството за труд и социјална политика ги обезбедува согласно проектот за инклузивни игралишта и програмата за работа на сојузот.