НАЦИОНАЛЕН СОЈУЗ НА ЛИЦА СО ТЕЛЕСЕН ИНВАЛИДИТЕТ НА МАКЕДОНИЈА

Mobile menu

logomob

001На 15.05.2022 година, на големиот терен пред Фудбалска федерација на Македонија, а во рамките на проектот и поддршката што ФФМ ни ја дава за развој на фудбалот кај лицата со телесен инвалидитет, беше одигран фудбалски натпревар помеѓу екипата на Мобилност Македонија составена од фудбалери со телесен инвалидитет, предводена од тренерот Драган Дојчиноски, и екипата на федерацијата Спорт за сите, составена од наставници по физичко образование предводени од Проф. д-р Горан Никовски.
Натпреварот изобилуваше со динамика, убави акции, атрактивни одбрани и мноштво на голови.
Крајниот резултат 8:8.
Искажуваме искрена влагодарност до ФФМ за финансиската и логистичка поддршка што ни ја даваат континуирано низ години наназад.
Натпреварот го следеа претставникот на ФФМ, Ирена Милошевска и Софка Прчева, генерален секретар на Мобилност Македонија.