НАЦИОНАЛЕН СОЈУЗ НА ЛИЦА СО ТЕЛЕСЕН ИНВАЛИДИТЕТ НА МАКЕДОНИЈА

Mobile menu

logomob

001На 07.08.2022 година претседателот на Мобилност Велес, Миланчо Арсовски, во Кампингот Љубаниште во Охрид го отвори Летниот инклузивен камп за деца со и без попреченост во организација на Мобилност Велес.
Кампот е дел дванаесетмесечните активности во рамките на проектот „Заедно сме подобри“, кој Меѓуопштинското здружение на лица со телесен инвалидитет на Велес, Градско и Чашка - Мобилност Велес, го спроведува со поддршка на општина Велес, а во рамките на Регионалната програма за локална демократија на Западен Балкан 2 - ReLOaD 2, финансиран од Европската Унија.
Во рамките на проектот, поставена е првата рампа за влез во водите на Охридското Езеро за лица со инвалидска количка, соодветен тоалет, и адаптирани се неколку бунгалови со пространи купатила и соби за престој на лица кои се движат со инвалидска количка.
Кампот ќе трае 7 дена.