НАЦИОНАЛЕН СОЈУЗ НА ЛИЦА СО ТЕЛЕСЕН ИНВАЛИДИТЕТ НА МАКЕДОНИЈА

Mobile menu

logomob

001Од 01-07.10.2022 година, во Охрид, во организација на Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Македонија - Мобилност Македонија, се одржува единаесеттата меѓународна ликовна колонија на која учествуваат 16 ликовни уметници од нашата држава и регионот и тоа: Роза Мојсовска, Проф. Зоран Јакимовски, Петар Попчев, Живко Пренџов, Стојче Тоциновски, Емилија Тоциновска, Далибор Јовановски, Стефан Јакимовски, Богоја Мојсовски, Виданка Мојсовска, Славко Упевче и Мики Трендафиловски, од Република Северна Македонија, Клара Касаш Томиќ, Станислава Летиќ и Јасмина Мина од Република Србија и Пламен Втчев од Република Бугарија.

 {galery}kolonija2022{/gallery}