НАЦИОНАЛЕН СОЈУЗ НА ЛИЦА СО ТЕЛЕСЕН ИНВАЛИДИТЕТ НА МАКЕДОНИЈА

Mobile menu

logomob

 

Активности

tabla3На 05.11.2011 година во 10 часот во „Хотел Македонија” во Тетово Мобилност Тетово и Гостивар беше домаќин на вториот републички турнир во табла на Мобилност Македонија. На турнирот беа поканети сите здруженија на Мобилност Македонија, а земаа учество 20 натпреварувачи од 8 здруженија и тоа: Мобилност Дебар еден учесник, Мобилност Кочани, Штип, Велес и Струмица по двајца учесници, Мобилност Гевгелија тројца и Мобилност Скопје и домаќинот по четворица натпреварувачи. На турнирот се играа игрите табла и апс кој прв стигне до три систем на елиминација. На турнирот прво место освои Дејан Атанасовски од Мобилност Гевгелија, второ место Илчо Кангов исто така од Мобилност Гевгелија и третото место го освои Зоран Јовановски од Мобилност Струмица. Учесниците на турнирот ги поздравија и им посакаа успешен турнир gрадоначалникот на општина Тетово Д-р Сади Беџети, пратеникот на СДСМ, г. Стојко Пауноски, и пратеничката од ВМРО ДПМНЕ г-ѓа.Светлана Карапетрова.

Повеќе: Втор Републички турнир во табла

 

Седница на управен Одбор на МОбилност МакедонијаУправниот одбор на Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Македонија – Мобилност Македонија на 14.10.2011 година, во просториите во ДХО „Даре Џамбаз” во Скопје, ја одржа својата четврта редовна седница.

Повеќе: Четврта седница на Управниот Одбор на Мобилност Македонија

 

„17-ти  Музички средби“ на Мобилност МакедонијаСо делумна финансиска подршка од Министерството за култура која музичките средби на лицата со телесен инвалидитет ги оцени како културен настан во 2011 година, во големата сала на хотелот “Цар Самуил” во с.Банско-Струмица на 02.10.2010 година се одржаа седумнаесеттите музички средби на лицата со телесен инвалидитет на Македонија. Струмица и оваа година традиционално ги пречека најдобрите македонски интерпретатори на изворна народна музика од редот на лицата со телесна инвалидност.

Повеќе: „17-ти Музички средби“ на Мобилност Македонија

Регистрација на возила

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПОПУСТ ПРИ РЕГИСТРАЦИЈА НА ВОЗИЛА ЗА ЧЛЕНОВИТЕ НА МОБИЛНОСТ-СКОПЈЕ

 На Управниот одбор на Здружението на лица со телесен инвалидитет на Скопје – МОБИЛНОСТ СКОПЈЕ, одржан на ден 27.07.2011 година(среда), донесена е одлука за соработка со осигурителбата компанија ЕВРОИНС која нуди попуст од 10% на полиси за регистрација на возила за сите членови на Мобилност Скопје кои имаат сопствени возила.

Повеќе: Попуст при регистрација на возила

СЦ „Борис Трајковски“Спортско - рекреативниот центар „Борис Трајковски“ за сите граѓани со одреден вид на инвалидност, нуди бесплатно пливање во базенот. Исто така нуди и бесплатни часови по пливање во пливачката школа што ја водат осум тренери под раководство на познатата пливачка Наташа Мешковска и други стручни лица. Освен пливањето, лицата со инвалидност во зависност од попреченоста можат да посетуваат и други обуки што се нудат во салата, и тоа во фитнес центарот, кугланата, пинг-понг салата, сауната и друго.

Повеќе: Бесплатно пливање во СЦ „Борис Трајковски“